Dom > izložba > Sadržaj
Kategorija proizvoda

Analiza na problem sistema Kaiping kontrole linije

Wuxi Puxin Machinery Factory | Updated: May 24, 2017

Odmotavanje, izravnavanje, šišanje, slaganje proizvodne linije nazivaju Kaiping liniju. Njegov zadatak je da valjanje čelične ploče ispravljanje izjednačujući, u skladu sa potrebama proizvoda izrezati na različite dužine, dvorišta u stog nakon utovara pošiljke.
U ovom trenutku, Kaiping linija uglavnom donosi automatsko upravljanje, koji se koristi kao slijedeće vrste kontrole: Shan Industrial Kontrola stroj, to se uglavnom vidi u velikom Kaiping linijsku smicanja kontrole. Shan programabilni kontroler PLC PLC anti-smetnje sposobnost, stabilan i pouzdan rad, postoje mnogi Kaiping linije pomoču PLC. Shan jednim čipom Mikroračunarski, posebno je pogodan za industrijsku kontrolu posebnih mikrokontrolera, u automobilskoj, alatnih strojeva, kućanskih aparata i mnogim drugim poljima su u širokoj upotrebi. To dokazuje i praksa da sistem jedan čip microcomputer aplikacija ima mnogo prednosti, kao što su niske cijene, fleksibilni izlaz obliku, a obični korisnici greška može da se bavi problemom anti-smetnje. brojač Shan, brojač u Kaiping linija je obično jednostavan šišanje pozicioniranje, teško je neke od posebnih zahtjeva korisnika postići. Analiza linije procesa kontrole Kaiping proizvodnom procesu, obične 8-bitni mikrokontroler je u potpunosti kompetentna, uglavnom za rješavanje anti-smetnje i pozicioniranje točnost dva velika problema.
Komponovanje Kaiping line sistem za numeričko upravljanje baziran na jednom čipu mikrokompjuter je Kaiping linija NC dijagram sistem je prikazan na slici. 1, po MCU, tipkovnica, monitor, 4 puta Dvostruka frekvencija dvostruko brojač frekvencija spoja, puls enkoder signala uređaj krug, relej vožnje kola i tako u nekoliko dijelova. Monolitna kompjuter 89s51 je kontrola srž sistema, njegove instrukcije sistem i tako dalje je identičan sa 89C51, ali njegova cijena je jeftinije, je 89c51 supstitucije proizvoda. Tastatura se koristi za podešavanje radnih parametara, kao što su dužina radnog predmeta, broj kontinuiranih strojna obrada, unaprijed zaustavni put, koeficijent ubrzanja i faktor usporavanja. Ovaj sistem koristi PC tip stroja XT standardne tastature. Svakim pritiskom tipke, standardna tastatura izlaz ključ odgovara kod 2-bajt skeniranja, izlaz tastatura 1-bajt kod skeniranja, kroz kolo interfejs za single-chip 1 zahtjeva prekid, MCU u Interrupt Service Program analiza kod skeniranja i generirati odgovarajuće ključne vrijednosti. Standardni mala tastatura radi pouzdano, eliminiše softver tresti, istraga ključni uslov i tako o radu, uzrokuje monolitni procesor da ima još dovoljno vremena da se nosi sa kontrole rada u procesu proizvodnje.
2 seta LED sedam segmenata sistema prikaz na monitoru radi država, upravljanje parametrima, vrijednost podešavanje parametara i tako dalje. Samo u svakom digitalnom cijevi kraja COM dizajna otpornika 1-limit, pojednostavljujući krug i instalacije, efekt prikaza nije smanjena. Pulse enkoder je vrsta rotacionog pulsnog generatora, koji pretvara mehaničku okretanja kuta u električnu puls, koji se može koristiti kao otkrivanje položaja i brzine detekcije uređaja u NC alatnih strojeva i list striže lokaciju. Puls enkoder je podijeljena na fotoelektrični tip, tip kontakt i elektromagnetne tip indukcije 3 vrste. Fotoelektričnog Pulse enkoder je pouzdan i naširoko koristi.
Fotoelektričnog Pulse Encoder daje dva seta strujne signale, A i B, koji su okvirne, za sinus wave rešetka tokom rotacije. Signal A i B faza razlika od 90 °, uvećanjem plastike u kvadratni val. Tu je i "one-turn puls" zove puls Z-faze kroz rešetku. Z-faza impulsa se često koriste za generiranje podatak tačaka alatnog stroja, ili kao ispravljanje grešaka signal.

Proizvodi
Slitting serije
izravnavanje serije
Stan čelika serije
Coil upender
Kontaktiraj nas
Tel: + 86-510-83208381
Mob: + 86-13951579100
Dodaj: 76 # Qianluo teret, Huishan District,
Wuxi, Jiangsu, Kina
E-mail: wxpx0510@163.com
Upit