Dom > izložba > Sadržaj
Kategorija proizvoda

Mere predostrožnosti za upotrebu i održavanje linije za rezanje čelične kalupa hidrauličnog pritiska

Wuxi Puxin Machinery Factory | Updated: Nov 16, 2017

Kada koristimo liniju za rezanje čeličnih kotura hidrauličnog pritiska, kao korisnik, moramo obratiti pažnju na neke probleme. Generalno, glavne tačke za pažnju na liniju za rezanje limova hidrauličnog pritiska mogu se rezimirati na četiri tačke. Prva stvar je da se napon, struja i hidraulični ekvivalent moraju proveriti i osigurati ispravno i stabilno pre pokretanja. Druga stvar je da morate obavestiti osoblje povezane prije nego što uređaj pokrene.

Treće, osoblje mora obraćati pažnju na sigurnost pri korištenju hidrauličnog tlačnog lima, i ne sme ručno da dodiruje materijale koji rade ručno, kako bi se izbjegla povreda. Četvrto, tokom operacije, obratiti pažnju na održavanje kako bi se osiguralo da oprema može biti stabilna i normalna. Zapravo, pored ovih sadržaja, u svakodnevnom radu, potrebno je dobro održavanje.

Na primjer, prije započinjanja proizvodnih radova, osoblje mora pažljivo provjeriti glavne komponente hidrauličnog tlačnog lima za hidraulični pritisak i osigurati da je normalno. Obratite pažnju na punjenje ulja za podmazivanje kako biste osigurali dobro podmazivanje. Ukratko, mogu se rezimirati sledeće tačke:

1. Redovno čišćenje i pregled komponenti linije za rezanje čeličnih kalupa hidrauličnog pritiska treba provoditi periodično kako bi se eliminisale skrivene opasnosti.

2. S obzirom da hidraulički pritisni čelični lim za odsecanje pretežno koristi presek za rezanje i poprečnu reznu jedinicu radi završetka proizvodnih radova, treba izabrati odgovarajući uzdužni nož i nožni nož.

3. Dnevno održavanje linije za rezanje čelične kalupa hidrauličnog pritiska mora biti dobro obavljeno. Držite opremu i životnu sredinu na lokaciji čistom i osigurajte da su pokretni delovi opreme u dobrom stanju.

4. Radni delovi linije za odsecanje cevi hidrauličnog pritiska treba redovno pregledati, naročito treba obratiti pažnju na uslove habanja različitih ugroženih dijelova. Trebalo bi se periodično prilagođavati i redovno menjati kako bi se postigla svrha dugotrajnog stabilnog rada.


Proizvodi
Slitting serije
izravnavanje serije
Stan čelika serije
Coil upender
Kontaktiraj nas
Tel: + 86-510-83208381
Mob: + 86-13951579100
Dodaj: 76 # Qianluo teret, Huishan District,
Wuxi, Jiangsu, Kina
E-mail: wxpx0510@163.com
Upit