Dom > vijesti > Sadržaj
Kategorija proizvoda

Razlika između žele i hladnog Zahanga

Wuxi Puxin Machinery Factory | Updated: May 24, 2017

Vruće valjane i hladno valjane kao najpopularnije na tržištu dvije vrste metoda obrade čelika, pomoću velikog broja proizvođača čelika, dvije tehnologije obrade čelika na kraju, koja je razlika?
I. Hladno valjanje
Hladno valjanje se odnosi na hladno crtanje, Leng, hladno, itd. U sobnoj temperaturi, obrada čeličnih ili čeličnih traka u različitim oblicima, tržište je veoma popularno hladno izvlačenje ravnog čelika, proizvođači hladno vučenih ravnih čelika također su vrlo brojni .
Prednosti: Hladno valjanje može učiniti proizvod brzim prototipom, visokim izlazom, a proces neće oštetiti premaz, može se napraviti u različitim oblicima poprečnog preseka, kako bi se prilagodio korištenju uslova; Hladno valjani čelik može proizvesti veliku plastičnu deformaciju, čime se poboljšava tačka prinosa čelika.
Nedostatak: Iako nema toplotne plastičnosti u procesu kalupa, ali rezidualni napon je i dalje u sekciji, to će uticati na celokupno i lokalno pražnjenje čelika. Hladno valjani čelik je uglavnom otvorni deo, tako da je slobodna torzija sekcije niska, kada je spoljna sila sklona torziji, a pod pritiskom će se naginjati na savijanje burgije, sam čelika je loša torziona snaga; Nakon što se formira hladno valjani čelik, u zglobu ploče nema zgušnjavanja, tako da je lokalna tolerancija čelika slaba.
II. Vruće valjanje
Prednosti: Čelik može biti duboko oštećen, uklonjen je nedostatak mikrostrukture, mikrostruktura čelika se sabija, a mehaničke osobine poboljšavaju. Ovakva poboljšanja se uglavnom manifestuju u pravcu pravljenja pravca, čelika u određenoj mjeri neće biti isto telo. Pukotine i mehurići formirani tokom nalivanja takođe se eliminišu pri visokim temperaturama.
Nedostatak: Nakon toplo valjanog čelika, unutrašnji ne-metalni umeci će biti stisnuti na tanke rezove, što dovodi do pojave delaminacije, delaminacija može učiniti čelik u skupljanju zavarivanja kada se pojavi suza; Preostali napon je uzrokovan neujednačenim hladom, što uzrokuje deformaciju čelika, smanjuje stabilnost i smanjuje otpornost na zamor u određenoj mjeri.
Treće, toplo valjana i hladno valjana razlika:
(1) Čelični deo hladnog kotrljaja omogućava lokalno pražnjenje, koje može u potpunosti iskoristiti nosivost prigušivača;
(2) Preostali napon toplo valjanog ravnog čelika i hladnog La Changa na čeliku je drugačiji, tako da postoji velika razlika u raspodeli sekcije. Preostali napon hladnog crtanja uglavnom je zakrivljen, a vruće valjanje uglavnom je tip filma.
(3) Slobodna torzija toplo valjanog čeličnog presjeka je veća od čelika od hladno vučenog, tako da je torziona izvedba toplo valjanog čelika bolje od hladno valjanog čelika.

Proizvodi
Slitting serije
izravnavanje serije
Stan čelika serije
Coil upender
Kontaktiraj nas
Tel: + 86-510-83208381
Mob: + 86-13951579100
Dodaj: 76 # Qianluo teret, Huishan District,
Wuxi, Jiangsu, Kina
E-mail: wxpx0510@163.com
Upit